19/03/2024 4:56

RDS Tuzla: Simin Han je spreman za promjene

Prostorije Agora Centra u Mjesnoj zajednici Simin Han sinoć su bile ispunjene do posljednjeg mjesta članovima i simpatizerima Regionalnog demokratskog saveza Tuzla koji su imali želju da čuju poruke nosioca i kandidata RDS-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te za Federalni parlament.

 

Ističući da je Simin Han ogranak iz kojeg je započet pokret zvani RDS, te izražavajući zahvalnost zbog podrške koja je u samo nekoliko mjeseci izrasla na ogroman nivo širom Kantona, Salih Šabović, nosioc liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona i zamjenik predsjednika RDS-a Tuzla, kazao je da je time i mnogo veća obaveza RDS-a da istraje u svojim zacrtanim ciljevima.

Posebno je naglasio potrebu razvoja regija kao ekonomskih cjelina, unutar koje će Podrinje i Tuzlanski kanton biti jedno, jer koliko Tuzla treba Bijeljinu toliko i Bijeljina treba Tuzlu. Preduslov za takve korake je najprije očuvanje postojećih velikih privrednih sistema, za šta se RDS energično zalaže, kao što su Konjuh, Dita, Polihem, bijeljinska Šećerana i druge firme širom regije, jer, kako je kazao, ako se one ugase, o kojem razvoju i zapošljavanju tada imamo pravo govoriti?! Podsjetio je i na neophodnost prolaska kraka autoputa 5C prema Tuzli, jer sve što je daleko od autoputa u ekonomskom i industrijskom smislu kao i da ne postoji. Jaka tuzlanska regija značit će i jaku BiH, što je i osnovni slogan i ideja vodilja RDS kampanje.

Skupu su se obratili i drugi kandidati RDS-a sa liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona: Omer Isović, Lejla Trle, Adnan Numanović, Suad Smajlović-Šošon, Ramadan Kabashi, Amir Hadžić, Sandra Suljić, Vesna Huremović, Edin Eminović, Ibrahim Suljkanović, Adin Omerović, Meliha Malikić, Nusret Redžić, Emina Hadžić, Sead Jahić, Javra Brković, te Alma Dedić iz Simin Hana, kandidatkinja za Federalni parlament.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.