29/03/2024 2:51

Tužilaštvo BiH: Ne zaustavljamo proces privatizacije Dite

Aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona u privatizaciji preduzeća “Dita” nisu niti mogu biti zaustavljene od strane Tužilaštva BiH.
Tužilaštvo BiH bavi se samo aspektom krivičnog gonjenja počinilaca, ukoliko se utvrde elementi krivičnih djela, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navodi se da ova ustanova nema nikakve veze sa procesom privatizacije, pokretanjem proizvodnje ili međusobnim odnosima i potraživanjima između Vlade TK, dioničara i ostalih osoba uključenih u ovaj proces, niti navedeni proces blokira na bilo koji način.

“Nećemo dozvoliti bilo kakve pritiske od bilo koga, pa ni Vlade TK, u procesu istražnih aktivnosti. Poručujemo radnicima da se Tužilaštvo BiH bavi samo aspektom krivičnog gonjenja i ne možemo niti ćemo na bilo koji način uticati na rad Vlade TK. Sve pojedince, koji imaju saznanja o kriminalnim aktivnostima u navedenom preduzeću, pozivamo da to prijave Tužilaštvu BiH”, stoji u saopćenju.

bhreporter/klix.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.