29/03/2024 8:59

TUZLA: Treći međunarodni naučni skup EGTZ 2016

U toku su završne pripreme organizacije Trećeg međunarodnog naučnog skupa iz područja građevinarstva i okolišnog inženjerstva EGTZ 2016.

-Tokom posljednjih devet mjeseci aktivnosti su usmjerene na animiranje potencijalnih autora radova. Dostavljeno je na štampanje 103 rada iz 14 država. U toku dva radna dana skupa (02. i 03. juni 2016.) bit će izloženo približno 60 radova. Na skupu će učestvovati naučni radnici i univerzitetski profesori iz Turske, Rumunije, Bugarske, Slovačke, Grčke, Njemačke, Francuske, Alžira, Malezije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Pored izlaganja naučnih radova organizirali smo i prateće naučne i stručne sadržaje. Predviđena je promocija dvije knjige i specijalna prezentacija međunarodnog naučnog projekta u kojem sudjeluju Njemačka, Japan, Australija i Rumunija. Od strane prezentora projekta, prof. Uwe Dorke, Univerzitet Kassel, Njemačka, upućen je poziv istraživačima Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta da se pridruže ovom projektu.
Za vrijeme naučnog skupa pripremit će se usaglašena forma sporazuma o saradnji Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta sa srodnim fakultetima i institutima u 13 država iz kojih dolaze predavači. Posebno ističemo potpisivanje već pripremljenog sporazuma o saradnji sa eminentnom naučnom institucijom, Institutom IZIIS Skoplje, koji ima veoma bogato iskustvo međunarodnih projekata, a što će pomoći razvoju Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, a time i Univerziteta u Tuzli, navode organizatori.
Naučni skup se održava u Narodnom pozorištu Tuzla.
Ceremonijal otvaranja skupa je u četvrtak, 2. juna u 9 sati. Zatvaranje skupa je u petak 3. juna u 17 sati kada će biti usvojeni zaključci naučnog skupa.

Trećeg dana skupa predviđena je ekskurzija po Tuzlanskom kantonu.

bhreporter

Foto: Blicko

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.