Tuzlanska aktivistkinja Indira Bektić-Mujkić dobila prijetnje smrću

Bektić-Mujkić nedavno je pokrenula inicijativu pod geslom “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati” kojom se traži da se mališani finansiraju iz budžeta. Nedugo nakon toga u poštanskom sandučetu njen muž je pronašao list papira s ozbiljnim prijetnjama.

“Bilo bi ti pametno da ostaviš politiku i paušale na miru i počneš da heklaš. Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu, inače bi mogli završiti na smeću i ti i on k*jo”, navedeno je u prijetećoj poruci.

Ova poruka se odnosila i na Indirinog sina koji boluje od dijabetesa tipa 1, a ova hrabra majka upravo je ranije na svojim leđima osjetila sve mane zdravstvenog sistema u BiH.

“Ovakva prijetnja ne može zaustaviti mene, niti bilo koju drugu majku koja se bori za prava svog djeteta. Mogu prijetiti, raditi šta god hoće, ali od toga nema ništa. Naša inicijativa je očigledno pokrenula lavinu aktivnosti koje se tiču prestanka finansiranja političkih partija iz gradskih i općinskih budžeta i meni je drago što je to tako” rekla je Bektić-Mujkić za Klix.ba i naglasila da nema prijetnje koja je vrednija od života djeteta.

Ova Tuzlanka o svemu je obavijestila Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) i nadležno Kantonalno tužilaštva u Tuzli. (Klix.ba)