29/03/2024 16:32

U akciji “Farmer” uhapšena još jedna osoba zbog nezakonite trgovine kineskim traktorima

U izvještaju se navodi da je imenovani koristeći se svojim utjecajem, predsjednika Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme iz donacije Narodne Republike Kine državi Bosni i Hercegovini kao i predsjednika Komisije za provjeru kapitalnih ulaganja, nezakonito sebi pribavio imovinsku korist.

Učinio je to način da je dvjema osobama s područja Glamoča obećavao da će omogućiti donaciju, tačnije traktore sa svim priključcima koje je u narednom razdoblju trebala donirati NR Kina.

Zauzvrat, spomenuti su dali 10 posto od vrijednosti traktora, kako bi dobili donaciju, navodi se u saopćenju MUP-a LK.

Širom Federacije BiH jučer je počela zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva “Farmer”. Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014. godine, a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom u poplavama koje su se desile te godine. (Fena/Klix.ba)

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.