28/03/2024 20:29

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-14 Bosanska Kostajnica – Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja i M-4 Prijedor – Bosanski Novi, u mjestu Dragotinja Donja.

Usporeno se saobraća na magistralnim putevima M-5 Jajce – Mrkonjić-Grad, u mjestu Jezero, i M-15 Prijedor – Sanski Most, u mjestu Žeger.

Kolovoz je na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini mjestimično mokar ili vlažan, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik – Orašje, gdje se saobraća, također, naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.