Bećirović i ambasador Njemačke Tomas Fitšen: Nastavak podrške reformskim i integracijskim procesima BiH

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas ambasadora Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Tomas Fitšen (Thomas Fitschen), s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima koje povezuju dvije države.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Bosne i Hercgovine i Savezne Republike Njemačke vrlo dobri, te da su institucionalna saradnja i intezitet posjeta na visokom nivou. Zaključeno je kako je važno nastaviti razvijati saradnju te održati dinamiku susreta zvaničnika dvije države.

Član Predsjedništva BiH Bećirović rekao je da je SR Njemačka više puta dokazala da kao prijatelj stoji uz Bosnu i Hercegovinu, te da naša država može računati na njenu podršku. Izrazio je zahvalnost na snažnijem fokusu SR Njemačke u Bosni i Hercegovini, te za podršku u reformskim procesima.

Posebno je ukazao na nedavnu odluku Bundestaga o odobravanju ponovnog učešća njemačkih vojnika u sklopu misije EUFOR Althea u BiH. Zahvalio je SR Njemačkoj, kao jednom od najvećih donatora, i na angažmanu u oblasti deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Fitšen je najavio nastavak podrške SR Njemačke reformskim i integracijskim procesima Bosne i Hercegovine te razvoju prijateljskih odnosa u cjelini.

Dnevni avaz