Bosanci i Hercegovci iz Sent Loisa pomažu ugroženim u BiH

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Bosanci i Hercegovici širom svijeta i dalje šalju pomoć za poplavljene sunarodnjake. Pomoći bi bilo i više, ali se mnogi plaše da će se pomoć zloupotrijebiti.

Kada straha nema, pomoć brzo stiže. Raja iz Sent Louisa je za par sati prikupila preko 3000 dolara pomoći. Pomoć je prikupio Isad Ibrahimbegović, kojeg su motivisali volonteri na terenu o kojima je čuo od prijatelja iz Bosne.

Rad volontera je trenutno najveća pomoć mnogim ugroženim građanima, odnosno pomoć da se očisti kuća i imanje od blata i otpada koji su bukvalno zatrpali mnoge kuće.

Fondacija “Proljeće” iz Tuzle podržava rad volontera i ulaže velike napore da pomogne ljudima. Jučer su radili na području Maglaja (Omerdino polje). Dio skupljenog novca će biti uplaćen na njihov račun kako bi se obezbjedilo i omogućilo što većem broju ljudi da radi na terenu.

Kako ne mogu lično pomoći svojim radom i angažmanom, raja iz Sent Louisa će bar podržati one koji mogu “dati ruku”. Drugi dio novca će se upotrijebiti za konkretnu pomoć nekoj od najugroženijih porodica, o čemu će se prijatelji vrlo brzo dogovoriti.

Blicko.ba/Mojportal