Čin izdaje: Dritan potpisao Ugovor s SPC

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Premijer Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u tajnosti su danas, u Vili Gorica, potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC. Tu informaciju je potvrdio Abazović objavama na društvenim mrežama. Ovo je, inače, nezabilježen slučaj da premijer na ovakav načim potpisuje dokument čiji je sadržaj osporovan od brojnih pravnih stručnjaka, NVO, CANU-a, političara…

“Jedno važno pitanje stavljeno ad acta. Nastavljamo dalje, fokus na boljem životnom standardu građana”, kazao je kratko Abazović, prenosi utjecajni portal Caffe del Montenegro (CdM.me).

Bez prethodne najave patrijarh SPC Porfirije stigao je jutros avionom MUP-a Srbije u Podgoricu. Prema nezvaničnim saznanjima u posljednjem trenutku je promijenjen spisak putnika u avonu srpskog MUP-a, jer prvobitno na njemu nije bilo Porfirija.

Dok se potpisivao Ugovor prilazi vili Gorica bili su blokirani, a kako je javio novinar CdM-a sa lica mjesta, u Vilu su iz sporedne ulice ušli džipovi.

Današnjem potpisivanju Ugovora prisustvovali su mitropolit crnogorsko primorski Joanikije, ministar ravde Marko Kovač, ministar poljoprivrede Vladimir Joković, finansija Aleksandar Damjanović, zdravlja Dragoslav Šćekić.

CdM je ranije objavio navode nekih medija da ce potpisivanje biti 3. avgusta, a Abazović je nakon toga kazao da ne zna kad će biti potpisivanje.

Ministar pravde Marko Kovač je sinoć najavio da tekst Ugovora sa SPC neće biti mijenjan, i da će biti potpisan u prvoj polovini avgusta.

Ranije ove sedmice Abazović je odbio je sve primjedbe i sugestije koje su upućene na tekst Ugovora sa SPC.

Jutros su se ispred vile Gorica okupili građani koji su zahtijevali da se javno saopšti kad će biti potpisivanje Ugovora sa SPC. Kad je već bilo jasno da će Ugovor biti potpisan okupljeni su uzvikivali: “Ua, ua,ua…!”

Politički.ba