Čović o izborima: Zadovoljan sam onim što smo radili u prethodne četiri godine

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dragan Čović, lider HDZ – BiH na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što je stranka na čijem je čelu, od 23 moguće pozicije u mjestima s hrvatskom većinom, osvojila 20 načelničkih i gradonačelničkih mjesta.

– U svim sredinama BiH smo uravnotežili svoj izborni rezultat, u nekim sredinama smo zabilježili blagi uspon ili pad što je logično, ali u osnovi izražavam svoje zadovoljstvo onim što smo radili u prethodne četiri godine i sada ćemo se potpuno početi baviti gradom Mostarom – kazao je Čović.

Upitan za komentar o pobjedi opozicionih stranaka u Banjoj Luci i Sarajevu, između ostalog i u svjetlu predstojećih izbora u Mostaru, Čović je rekao kako, s obzirom na nacionalni sastav glasačkog tijela u tim gradovima, to ne mora značiti bilo kakvu promjenu politike, a odbacio je bilo kakvu povezanost tih sredina s Mostarom.

Kako je ustvrdio, Mostar je jedina istinska multinacionalna i multikulturalna sredina s posebnim izbornim pravilima te je izrazio mišljenje da HDZ i HNS mogu s ponosom u narednih 35 dana učestvovati u pripremi izbora za Mostar.

Dnevni avaz