Beogradski ljekari najavili još jednu operaciju: Elmir Rovčanin u tuči ostao bez uha

Policija u Prijepolju pokušava saznati detalje masovne tuče koja se u nedjelju rano ujutro dogodila ispred jednog noćnog kluba u ovom mjestu, u kojoj je Elmir Rovčanin (27) iz Brodareva ostao bez uha.

Poslije prve verzije da je Ročvaninu, dok je pretučen ležao na ulici, neko prišao i nožem odsjekao uho, pojavila se i druga, manje vjerovatna, da mu je uho otkinuto tokom tuče.

On je jučer operiran u Kliničkom centru u Beogradu, a ljekari, u nadi da će mu spasiti uho, najavili su još jedan hirurški zahvat.

Krivica da je 27-godišnjem muškarcu poslije tuče u kojoj je učestvovalo više osoba nanio povredu uha, kako je saopćila Policijska uprava Prijepolje, pala je na S. K. (37) iz Priboja, koji je uhapšen i kome je određeno zadržavanje do 48 sati.

Elvir Rovčanin, tako kažu u njegovom Brodarevu, nije poznaz kao neko sklon sukobima. Ovaj mladić sa deset godina ostao je bez oca koji je vozilom sletio u rijeku Lim i poginuo, poslije čega ga je majka ostavila i preudala se u Sarajevo. Živio je s babom, a kasnije sa stricem.

Dnevni avaz