Državni sekretar izazvao haos u Vukovaru: Vrijeđao policajce u kafiću, razbio i vrata

U Vukovaru je policija privela 61-godišnjaka i 40-godišnjaka koje su zatekli u jednom od lokalnih pubova. Mlađi muškarac je priveden uz upotrebu fizičke snage, kako pišu hrvatski mediju, jer je odbijao poći s policajcima, piše Jutarnji list.

Navodno, riječ je o Stjepanu Sučiću (61), državnom sekretaru u Ministarstvu branitelja i prvom čovjeku Ureda za zatočene i nestale u tom ministarstvu te Krunoslavu Šeremetu (40), direktoru Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Iz PU vukovarsko-srijemske saopćili su kako su “28. novembra oko 00:35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, Dr. F. Tuđmana, policijski službenici zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira”. Ovo se desilo, dakle, 35 minuta nakon što su u Hrvatskoj na snagu stupile nove mjere u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

Naime, kako navodi policija, “prilikom legitimiranja jedne muške osobe (61-godišnjaka) koja je odbijala dati na uvid ličnu kartu, druga muška osoba (40-godišnjak) je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir”.

Pri tome su, prema nama dostupnim informacijama bili neugodni prema policajcima, pozivajući se navodno i na ministra branitelja Tomu Medveda, a kako Šeremet nije želio poći s policajcima pozvana je i interventna policija koja ga je privela uz primjenu fzičke snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama.

Sučić je, pak, na kraju pristao poći s policajcima, ali je prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara.

Navodno je rukom oštetio ulazna vrata u prostoriju u koju je doveden. Policajci su im tek nakon toga utvrdili identitet, a “nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici”.

Vezano za oštećenje ulaznih vrata policija od strane Sučića, policija će o tome obavijestiti DORH “zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju”. Prijavu će dobiti i zaposlenica Puba koja je posluživala goste.