GROM MU U SEKUNDI UBIO TRI KRAVE KOJE SU TREBALE USKORO DA SE OTELE

Isti crni scenario – kada se nadviju teški gradonosni oblaci – gotovo svake godine zagorča život poljoprivrednicima, a najviše voćarima. Tako je bilo i u utorak popodne, odnosno u srijedu. Arsenal ispaljenih protiugradnih raketa nije istopio mnogo ledenih projektila, koji su “izbombardovali” zasade, voćnjake i stoku.

U oluji, praćenoj gradom, grom je ubio tri steone krave domaćina Gordana Popovića iz sela Grubetići na Rogozni u Srbiji.

Bilo je strašno, šest krava, koje su mi sve što imam, oluja je zatekla ispred kuće. Tri su se od kiše i grada sklonile ispod strehe, a druge tri ispod obližnjeg drveta. Odjednom je jako sjevnulo i puklo, i krave koje su bile pod drvetom odmah su popadale. Kad smo poslije grmljavine izašli, već su bile mrtve. Sve tri su bile umatičene i trebalo je uskoro da se otele. Šteta prelazi 4.000 eura, i ne znam da li ću moći da se oporavim od ovoga što me je zadesilo – kaže domaćin Gordan Popović.

Naglašava da je sreća u tome što niko od familije nije stradao pokušavajući da krave skloni u štalu.

Nadam se da će mi Grad Novi Pazar i dobri ljudi pomoći da nadoknadim bar dio štete, jer od krava cijela porodica živi, od njih izdržavam troje djece, suprugu i starog oca – ističe Popović.

hayat.ba