Hrvatska: U nesreći ZET-ovog autobusa 38 povrijeđenih

U nesreći ZET-ovog autobusa u ponedjeljak ujutro na raskrsnici Slavonske Avenije i Servisne ceste povrijeđeno je 38 osoba, a prema prvim neslužbenim podacima nitko nije u životnoj opasnosti.

Većini povrijeđenih, kako se saznaje u zagrebačkim bolnicama, pomoć je pružena u KBC-u Zagreb i Traumatološkoj klinici, dok je dio zbrinut u KB Dubrava i Merkur. Prema prvim neslužbenim podacima nitko nije u životnoj opasnosti, a iz bolnica se čekaju izvješća o vrstama povreda.

Putnici su povrijeđeni kada je ZET-ov autobus, pri pokušaju izbjegavanja sudara s automobilom na raskrsnici Slavonske Avenije i Servisne ceste, udario u stub javne rasvjete.

ZET je saopštio da je, prema prvim informacijama, vozač autobusa na liniji 216 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka) oko 8,20 sati pokušao izbjeći sudar s ličnim vozilom, koje se sa sporedne ceste uključivalo na Servisnu.

U zagrebačkoj policiji kažu da je uviđaj u toku i da će se više informacija o nesreći znati po njegovu završetku. Dodaju da je saobraćaj na mjestu nesreće normaliziran nešto prije 12 sati.

bhreporter/FENA