Kožarov čovjek u izolaciji u zatvoru Spuž

CRNA GORA Osumnjičen da je planirao ubistvo Slobodana Šaranovića

Srbijanski državljanin Milan Dinić iz Niša u izolaciji jer mu je bezbjednost ugrožena

Srbijanski državljanin Milan Dinić (25) iz Niša, koji se tereti da je krajem decembra 2016. godine planirao ubiti Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića, u izolaciji je u Istražnom zatvoru u Spužu.

Kako “Pobjeda” saznaje, određeno je da Dinić bude sam u sobi zbog procjene službi da mu je sigurnost ugrožena.

Dinić se u petak predao crnogorskim istražiteljima i on je saslušan u Specijalnom tužilaštvu, gdje se branio šutnjom. Određeno mu je zadržavanje od 72 sata, a nakon toga je priveden sudiji za istrage koji mu je odredio pritvor od 30 dana.

Izvori iz sigurnosnih službi navode da je ovo očekivan potez, s obzirom na okolnosti. Prema sumnjama inspektora, Dinić je član kriminalne grupe koju je oformio Baranin Alan Kožar s ciljem likvidacije Šaranovića.

Za Kožarom je raspisana međunarodna potjernica. Budvanska policija je 2016. godine saslušala Dinića nakon što im je Šaranović ispričao da mu se sprema ubistvo i predao pištolj kojim je Dinić trebalo da mu presudi.

Još na početku istrage sumnjalo se da se radi o članu “škaljarskog klana”. Šaranović je izašao iz pritvora 9. decembra 2016. godine, gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je zajedno s Nikšićaninom Ratkom Koljenšićem organizirao ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, brata vođe “zemunskog klana” Luke Bojovića. Sud je odbacio optužnicu protiv njega i oslobodilo ga sumnji da stoji iza tog zločina. Samo tri mjeseca kasnije 11. marta 2016. godine, Šaranović je ubijen. Na njega je pucano ispred porodične kuće iz BMW-a u pokretu iz velike brzine.

Nakon izlaska iz pritvora, Šaranović je, sudeći po izjavama njegovih bliskih prijatelja, bio svjestan da će biti ubijen i odbijao je policijsku zaštitu. Govorio je da ga ubice mogu naći na dvije lokacije u Budvi i Danilovgradu.

Dnevni Avaz