Muškarac iz Zrenjanina primoravao pastorku na oralni seks, a supruzi prijetio ubistvom

Policija je uhapsila Radenka N. (54) iz Zrenjanina zbog sumnje da je nekoliko puta tokom juna pastorku (9) dodirivao po genitalijama i primoravao na oralni seks.

On se sumnjiči i da je tokom jula supruzi više puta preko telefona uputio prijetnje ubistvom, nakon toga supruga i djevojčica pronašle su utočište u sigurnoj kući.

Žena je prijavila policiji Radenka, za kim je raspisana potjernica.

Osumnjičeni je priveden zbog sumnje da je počinio tri krivična djela – obljuba nad djetetom, nasilje u porodici i nelegalno posjedovanje oružja, a u pitanju je pištolj koji je supruga osumnjičenog predala policiji.

Istraga je u toku.

Inače, zahvaljujući različitim mjerama državnih organa, provođenjem zakona i osnaživanjem svijesti žrtava da prijavljuju nasilnike, za prvih pet mjeseci ove godine u Srbiji je za 25 posto smanjen broj ubijenih osoba u okviru porodičnog i partnerskog nasilja u odnosu na isti period prošle godine.

Za sedam mjeseci izrečeno je 15.000 hitnih mjera (zabrana prilaska i kontaktiranja žrtve i udaljenje nasilnika iz stana, evidentirano je oko 3.000 krivičnih djela koja se odnose na nasilje u porodici).

Dnevni avaz