Uhapšeni Srebreničani pušteni na slobodu

Tri osobe koje su jučer uhapšene u akciji SIPA-e zbog sumnje za izborne nepravilnosti tokom održanih lokalnih izbora u Srebrenici, kako nam je potvrđeno, puštene su jutros na slobodu.

Razlog je taj što Tužilaštvo nije tražilo mjere zabrane i pritvora za uhapšenu trojku. Riječ je o funkcionerima SDP-a u Srebenici Begi Bektiću, Muameru Sandžiću i Enveru Hamziću.

Podsjećamo, SIPA je jučer izvršila pretrese na pet lokacija u Srebrenici, među kojima su dvije porodične kuće, zgrada Općine i jedno biračko mjesto, te na jednoj lokaciji u Tuzli.

Bektić, Sandžić i Hamzić su osumnjičeni da su počinili krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela pripremanje krivičnog djela falsifikovanja isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka, te kršenje biračkog prava.

Nakon sto su u prostorijama SIPA-e ispitani u svojstvu osumnjičenih te prestanka razloga za policijsko zadržavanje , dana 2.12.2020 godine osumnjičena lica su pustena na slobodu. Sipa će u narednom periodu Tuzilastvu BiH protiv osumnjičenih dostaviti izvjestaj o pocinjenom krivičnom djelu i izvrsiocu – rekao je Luka Miladinović glasnogovornik SIPA-e.

Dnevni avaz