Vepar napao lovca, ostao bez pola lica

Vepar je otkinuo M. M. (38) pola lica, iskasapio lijevu butinu i umalo ga ubio dok je prošle nedjelje lovio s prijateljem D. S. blizu granice s Crnom Gorom.

Nakon što su divlje svinje opsjedale centar Beograda, “Kuriru” se odlučio javiti D. S. i kazati da ljudi, posebno lovci, “moraju biti oprezni jer te životinje mogu ubiti”.

Međutim, kako je ranije za “Blic” izjavio predsjednik Lovačkog udruženja Beograd Zoran Kocić, divlje svinje koje su se pojavile u Beogradu su veoma uplašene, ali nisu opasne po ljude.

– Jedino u situacijama kada je vepar ranjen i kada krmača čuva svoje prasiće može doći do eventualnih opasnosti po ljude, ali u ostalim slučajevima ne – rekao je Kocić.

Ranjeni vepar napao crnogorskog lovca

Iskusni lovac iz Crne Gore krenuo je sa svojim drugom u lov na divlje svinje.

– Kada smo naišli na trag divljih svinja, pustili smo pse. Oni su počeli ih goniti, a mi smo zauzeli pozicije. Proradio nam je adrenalin i jedva smo čekali da počne lov. Na mog prijatelja krenuo je divlji vepar i on je pucao. Čak ga je i ranio. Uopće mi nije jasno zbog čega, ali je M. M. krenuo za ranjenom zvijeri kroz neku šikaru – opisuje jezivu dramu D. S.

Kako prenosi ”Kurir”, D. S. se naježio kada je čuo vrisku, urlike i poziv u pomoć svog prijatelja.

– Potrčao sam s još nekoliko lovaca u pravcu odakle se čulo zapomaganje. Ono što smo ugledali urezalo nam se u pamćenje za čitav život. Mog prijatelja vepar je oborio na zemlju i kidao mu meso s butine. Potom i s lica. Odmah smo ubili životinju, a prijatelja hitno prebacili u bolnicu. Ljekari su konstatirali teške povrede i rekli da je imao veliku sreću zato što mu životinja nije zakačila nijedan veliki krvni sud, jer bi u tom slučaju iskrvario na mjestu – kazao je D. S.

Podsjetimo, posljednjih nekoliko dana zabilježene su fotografije i snimci divljih svinja kako lutaju ulicama Beograda.

Dnevni avaz