Vidimo se u čitulji: Crnogorska mafija nastavlja brutalni rat porukama

Crnogorska mafija nastavlja rat porukama. Jovica Vukotić, navodni vođa “škaljarskog klana”, u čitulji koju je dao ubijenom kumu Igoru Dedoviću u crnogorskim novinama poručio je da se rat nastavlja.

– Nije gotovo. Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živio da si na mom mjestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo – napisao je u čitulji Vukotić.

Na taj način Vukotić se oprostio od svog kuma, navodnog vođe “škaljarskog klana” Igora Dedovića (43).

Dedović je 19. januara ubijen u Atini zajedno sa Stevanom Stamatovićem (43) dok su sa suprugama i djecom večerali u restoranu.

Dedović je 19. januara ubijen u Atini

Dedović je 19. januara ubijen u Atini

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbjednosti, kazao je za srbijanske medije da čitulje najavljuju nastavak krvavog rata dva klana.

– Mafijaši komuniciraju putem čitulja i šalju jasnu poruku da će se rat nastaviti. Na taj način oni se ne opraštaju samo od prijatelja već klanu s kojim su u sukobu šalju poruku da će osvetiti ubistvo svog prijatelja i da to što su izgubili jednog člana ne znači da su prestali postojati – kaže Spasić.

On smatra da se krvavi rat zavađenih klanova, koji je dosad odnio više od 40 života, ubistvom vođe „škaljaraca“ neće zaustaviti.