Suljić je osumnjičen da je u večernjim satima 4. februara 2021. godine u kući u kojoj stanuje u tuzlanskom naselju Kojšino, tokom svađe i fizičkog sukoba sa Marijanom Zekanovićem, sa kojim je prethodno konzumirao alkohol, Zekanoviću kuhinjskim nožem nanio dvije ubodne rane u grudni koš i više povreda po drugim dijelovima tijela i usmrtio ga.

Podsjetimo, tijelo ubijenog, sa ubodnom povredom na prsima pronađeno je u četvrtak navečer u dvorištu ispred porodične kuće u ovom naselju. Ljekar Službe hitne medicinske pomoći konstatovao je smrt, a osumnjičeni je uhapšen i priveden na kriminalističku obradu.

– Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog – saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Dodao je da se po naredbi tužioca provode različita vještačenja te druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.