OFFENBACH Održan tradicionalni proljetni malonogometni turnir

Bosanski kulturni centar (BKC) Offenbach organizirao je po ustaljenom običaju tradicionalni proljetni malonogometni turnir u kojem je učestvovalo 11 izuzetno jakih i profesionalnih ekipa.

Pored domaćina BKC Offenbach, učestvovale su jos ekipe BKZ Sandzak, Autolackiererei Kapur, FC A7, Lavin Stockstadt koji su imali dvije ekipe, FC Weiher, Master of Disaster, Hannover 96, Darmstadt Griesheim i Redstorm Bockenheim.

Ovaj malonogometni turnir u Offenbachu izuzetno profesionalo sudili su Rusmir Mujanović i Alija Avdić.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a najbolje dvije ekipe iz svake grupe plasirale su se u polufinale.

Prvo polufinale igrale su ekipe BKC Offenbach i Master of Disaster. U finale se plasirala ekipa BKC Offenbach. Krajnji rezultat je glasio 3:1 u korist domaće ekipe.

Drugo polufinale su igrale ekipe BKZ Sandzak i Autolackiererei Kapur. Utakmica je odlučena minimalnom pobjedom od 1:0 u korist ekipe BKZ Sandzak. Poražena ekipa Autolackiererei Kapur osvojila je u ukupnom plasmanu 3. mjesto.

Ekipa domaćina BKC Offenbach odmjerila je snage s ekipom BKZ Sandzak u finalu turnira. Domaćin je finalnu utakmicu izgubio rezultatom 0:3.

Najboljim igračem turnira proglašen je igrač domaće ekipe Ermin Đananović. Nagradu za najboljeg golmana dobio je Hilmo-Hika Preljević iz pobjedničke ekipe BKZ Sandzak, a nagradu za Fair-Play je dobila trećeplasirana ekipa Autolackiererei Kapur.

Domaćin, BKC iz Offenbacha, se po običaju pobrinuo za razne poslastice i osvježenja kako za igrace tako i za mnogobrojne gledaoce.