Esad Šećeragić u automobilu doživio infarkt?!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Esad Šećeragić, šezdesetogodišnjak koji je danas preminuo u Vogošći, najvjerovatnije je doživio infarkt u vožnji, nakon čega se zapalio automobil kojim je upravljao.


Smrt je Šećeragića u automobilu zadesila svega 100 metara od kuće, a kako je Klix saznao od komšija na mjestu događaja, baš u trenutku kada je krenuo na posao.
Kako su danas ispričali očevici cijeloga događaja, najprije se jutros oko 10 sati začuo jak zvuk glasnog i konstantnog turiranja automobila. Toliko je bilo glasno da je probudilo neke od stanara u obližnjoj zgradi, a pretjeran rad motora je vjerovatno doveo do curenja goriva i pojave dima.
Slučajni prolaznici su tada primijetili da se automobil reno klio zaustavio na sredini ulice i pritom je izlazio dim iz njegove haube.
Jedan od slučajnih prolaznika je bio i policajac u civilu, kao i stanar obližnje zgrade koji je primijetio tijelo onesviještenog muškarca u automobilu. Odmah je izvukao Šećeragića, ali mu pomoći nije bilo jer nije davao znakove života.
Šta je tačno uzrok smrti potvrdiće obdukcija tijela nastradalog, no pretpostavlja se da je Šećeragić preminuo usljed srčanog udara.
S obzirom na činjenicu da se iz auta i dalje dimilo prolaznici su došli do dva protivpožarna aparata te su ugasili požar na autu. Prilikom gašenja, na cestu je ispao plastični dio i pretpostavlja se da je došlo do njegovog samozapaljenja. Ipak, vještačenjem automobila biće utvrđeno kako je došlo do požara.
U ulici Feriza Merzuka danas su se okupile i komšije nastradalog ne vjerujući da je Šećeragić preminuo.
“Vidjela sam ga samo nekoliko minuta prije ovoga dok je silazio niz stepenice, kada je otišao na posao, sasvim normalno. Ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo”, kazala je Hasiba Hrbat, jedna od komšinica Šećeragića. Iza preminulog je ostala supruga i dva sina.
Inače, Šećeragić je bio član Unije socijaldemokrata (USD), te je bio na listi za člana Parlamenta Federacije BiH.  “To su divni ljudi, prava domaćinska kuća”, kazala je Hrbat.

bhreporter/NN