Sve ostale pojedinosti u vezi s ovom utakmicom se neće mijenjati, odnosno susret se igra u nedjelju od 17 sati.

Iz Tuzla Cityja su podsjetili da će se primjenjivati Odluka o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na neutralne stadione.

– Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu FSBiH “Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH”, klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini.

Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih sigurnosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i sigurnost NS/FSBiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione.

U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora FSBiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje FSBiH je nadležan za sprovođenje ove Odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova – podsjetili su iz Tuzla Cityja na nedavnu odluku FSBiH.