Sead Džafić Proglasio Pobjedu

Ispred prostorija Nezavisne bosanskohercegovačke stranke u Kalesiji večeras je organizovano slavlje i press konferencija a povodom pobjede Seada Džafić na lokalnim izborima 2020. nakon brojanja glasova koji su stigli putem pošte.

Podsjećanja radi, danas je CIK brojao i glasove pristigle iz dijaspore, što je rezultiralo tome da 192 glasa pristiglih putem pošte odluče da će Sead Džafić biti ponovo načelnik općine Kalesija.

-“Prije svega uvjerio sam se da u ovoj državi ima pravde, očekivao sam da će SDA pokušati na razne načine da vrši malverzacije po pitanju dijaspore, ali međutim, zahvaljujući CIK-u i profesionalcima, došlo je do pobjede, očekivao sam pobjedu”, kazao je za NEON Televiziju Sead Džafić.

Još uvijek se čekaju glasovi specijalnih “COVID-19” timova, ali obzirom da se radi o 33 glasa, to neće uticati na krajnji rezultat izbora.

-“Ja sam ponosan na ovu pobjedu, pobjeda je pobjeda makar da je jedan glas, ponosan sam na svoje građane, vodit ću ih naredne četiri godine, sigurno i bolje nego prethodne četiri godine, biću načelnik svih građana, bez obzira da li glasali za mene ili ne, hvala im što su dali povjerenje meni, hvala i onima koji nisu za mene glasali” kazao je Džafić.

Nakon objave da je Sead Džafić ponovo načelnik općine Kalesija, pristiglo je i žalbi od strane drugih političkih partija, jer smatraju da brojanje glasova još uvijek nije gotovo, iako je CIK na zvaničnoj web stranici www.izbori.ba unio podatke i objavio.

-“Meni je žao što ne mogu da podnesu, pogotovo ti ljudi iz drugih političkih partija, da sam ja po drugi put načelnik, drugi mandat, to je njihovo pravo, CIK je glavni, ono što je objavio je jedino mjerodavno i ja sam proglasio pobjedu i nema tu više nikakve dileme” rekao je Sead Džafić.

Kada su u pitanju prioriteti u novom mandatu, Sead ističe da je tokom predizborne kampanje kazao za šta će se zalagati u novom mandatu, te da će biti u fokusu projekti za dobrobit naše zajednice.

Kalesija online.ba