Janica Kostelić na svojoj prvoj Olimpijadi vozila u kombinezonu BiH

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

SNJEŽNA KRALJICA Jedna od najboljih skijašica u historiji

Zanimljive detalje otkrio njen brat Ivica

Jedna od najboljih skijašica u historiji, Hrvatica Janica Kostelić na svojim prvim Olimpijskim igrama 1998. godine u Naganu nastupala je u kombinezonu Bosne i Hercegovine.

Ovu zanimljivu činjenicu nedavno je otkrio njen brat Ivica. Janica je tada kao šesnestogodišnjakinja. Bila je najmlađa alpska skijašica i uspjela je osvojiti osmo mjesto u kombinaciji, što je za Hrvatsku to bio najbolji rezultat u historiji.

Tadašnja bh. skijašica Arijana Boras posudila je Janici kombinezon jer skijaši iz Hrvatske nisu imali olimpijske kombinezone.

– Nevjerovatna stvar se desila na Olimpijadi u Naganu. Janica je vozila u kombinezonu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mi u to vrijeme nismo imali olimpijski kombinezon, a to je u skijanju veoma važno i moraš imati dobar kombinezon. Janici je Arijana Boras posudila svoj. To je njena prijateljica i skijašica iz Bosne i Hercegovine – otkrio je Ivica Kostelić.

Podsjetimo, u svojoj bogatoj skijaškoj karijeri Janica je osvojila četiri olimpijska zlata, dvije srebrene medalje, dok je u Svjetskom kupu osvojila tri “Velika globusa” i čak pet puta je bila prvakinja svijeta.

Dnevni avaz