Kesten kocke
Potrebni sastojci:
Kora:
4 žumanjka
1 jaje
10 dkg šećera
15 dkg kesten pirea
5 dkg rastopljene čokolade
1 kašika ruma
4 bjelanjka
Krema I:
35 dag kesten pirea
5 dl mlijeka
20 dkg margarina
15 dkg šećera
2 kašike ruma
1 želatin
Krema II:
30 dkg kesten pirea
5 dl slatkog vrhnja
1-1/2 želatina
2 kašike šećera u prahu
Glazura:
2.5 dl slatkog vrhnja
Način pripreme:
Kora: Pjenasto izmješaj žumanjke, jaja i šećer, dodaj sve ostale sastojke i na kraju lagano umiješan snijeg od bjelanjaka. Peći u namazanom kalupu posutim mrvicama (nikako ne na papiru) 20 -25 minuta. Krema I: Rastopiti margarin na laganoj vatri, dodati šećer, rum i mlijeko i na kraju umiješan kesten pire i želatin. Preliti po vrućem kolaču, ostaviti kolač da se dobro ohladi. Krema II: Izmješati mikserom vrhnje u šlag, dodaj kesten pire, šećer u prahu i na kraju rastopljen želatin, premaži preko prvog fila. Glazura: Vrhnje istuci u šlag i premaži po kolaču.
Bhreporter/Coolinarika.