Konstituirana Skupština TK. Za predsjednika ponovo izabran Žarko Vujović

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

U Dom naroda FBiH iz Tuzlanskog kantona bira 10 delegata, od čega 5 iz reda bošnjačkog naroda, 3 iz srpskog, 1 iz hrvatskog i 1 iz reda ostalih.

A. H.

Nakon preuzimanja mandata i polaganja svečane zakletve, u Tuzli je danas konstituiran novi saziv Skupštine Tuzlanskog kantona, te izabrano novo skupštinsko rukovodstvo.

Za predsjednika Skupštine TK ponovo je izabran Žarko Vujović, dok su njegovi zamjenic Lejla Vuković i Boris Krešić, koji su na istim pozicijama bili i u prošlom skupštinskom sazivu.

Novo rukovodstvo izabrano je glasovima zastupnika SDA, DF-a i dva nezavisna poslanika, dok su uzdržani prilikom glasanja bili zastupnici SDP-a, Stranke za BiH, SD-a, Naše stranke i PDA.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović, koji je prisustvovao današnjem konstituiranju Skupštine TK, čestitao je skupštinskim zastupnicima ističući da je Tuzlanski kanton prvi u Federaciji BiH koji je konstituirao zakonodavnu vlast.

Arnautović je potvrdio da se u Dom naroda FBiH iz Tuzlanskog kantona bira 10 delegata, od čega 5 iz reda bošnjačkog naroda, 3 iz srpskog, 1 iz hrvatskog i 1 iz reda ostalih.

Politički.ba

Foto Blicko