Marić: Imamo najviše razloga za slavlje, dr. Guzin će biti gradonačelnik Mostara

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Salem Marić, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, ispred Koalicije za Mostar koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS, rekao je kako ubjedljivo vode.

– Imamo najviše razloga za slavlje. Ova koalicija će biti ubjedljiv pobjednik ovih izbora, a Guzin gradonačelnik Mostara. Zahvaljujem se svim građanima koji su uz poštovanje svih mjera izašli u velikom broju na izbore – kazao je Marić.

Dodao je da se nada da su građani Mostara izabrali one koji će ih najbolje predstavljati u naredne četiri godine.

– Koalicija za Mostar je prva, drugi je HDZ, a treći Bh. blok. Nezahvalno je govoriti kakav će biti omjer u Gradskom vijeću. U narednim konferencijama ćemo imati bolje informacije. Gospodin Špago je rekao ove probosanske stranke misleći na Bh. blok i na ovu koalciju da je realno da ćemo imati 18 vijećnika. Vidite, ove izjave su uglavnom bile iz Sarajeva, mi na lokalnom nivou najbolje razumijemo i znamo ko s kim može koalirati. Koalirat ćemo sa svima onima koji budu spremni da prihvate projekte za dobrobit građana Mostara – istakao je Marić.

Osvrnuo se i na međunarodnu zajednicu, kazavši kako očekuje njihovo veliko prisustvo.

– Nama su to obećali i kod potpisivanja konačnog sporazuma, veću donatorsku konferenciju – kazao je Marić.

Istakao je da se gradonačelnik može birati prije izmjene statuta.

– 2009. godine smo dobili tumačenje od OHR-a, nema potrebe da se odugovlači gradonačelnik 14 mjeseci, kao što je to bio ranije slučaj. To ćemo moći uraditi na prvoj konstituirajućoj sjednici – zaključio je Marić.

Dnevni avaz