Na južnoj tribini će gorjeti 44 baklje za Aketa

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

ŽELJEZNIČAR Plavi večeras u 19.30 sati dočekuju Radnik

Trener Milomir Odović želi nove bodove na rođendan kluba

Željezničar će u okviru devetog kola Premijer lige BiH na Grbavici dočekati sastav Radnika. Ekipa Milomira Odovića je, nakon pobjede u Širokom Brijegu, na vrhu premijerligaške tabele i svakako želi do novog trijumfa.

Fizička sprema

– Željezničar, posebno kod kuće, prema inerciji, ide da pobijedi. Ovo je prva u nizu značajnih utakmica, nadam se da smo na pravi način iskoristili reprezentativnu pauzu i da ćemo potpuno spremno ući u ciklus koji nas očekuje. Vodili smo računa o ekipi i pokušali smo poboljšati fizičku spremu naših igrača – kaže Milomir Odović.

Utakmica protiv Radnika izaziva veliku pažnju i zbog dvije stvari koje nisu u vezi s rezultatom. “Plavi” će večeras obilježiti 97 godina postojanja, ali će klub i navijači iskoristiti taj dan kako bi se na poseban način oprostili od nedavno preminulog vjernog navijača Željezničara Adnana Aketa Čerkeza.

Postavljen transparent

Na istočnoj tribini već je postavljen transparent u znak sjećanja na Čerkeza, a kako saznaje “Dnevni avaz”, planirano je još nekoliko stvari.

Igrači će izaći na teren sa majicama na kojima je lik preminulog navijača Želje, nosit će trake oko ruke, a navijači na tribinama pripremili su poseban oproštaj. U 44. minuti utakmice na južnoj tribini bit će zapaljene 44 baklje, a jedna na istočnoj tribini, na mjestu gdje je Adnan Čerkez, inače, sjedio.

Dnevni Avaz