– U 15.00 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je na lokalitetu Nišićke visoravni, područje Općine Ilijaš, došlo do pada nepoznate letjelice. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt dvije osobe. O navedenom je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji će rukovoditi uviđajem, nakon kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj – kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da je dežurni tužilac zajedno sa policijskim službenicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni.

– V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, izdao je upute za koordinirano djelovanje svih institucija i agencija koje će učestovati na uviđaju. Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU. Mjesto događaja bit će osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja. Provest će se detaljne aktivnosti, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.