Najstariji Gračanlija Hasib ef. Čamdžić 100. godinu dočekuje u dobrom zdravlju

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Hadži Hasib efendija Čamdžić, sa svojih 99 godina, najvjerovatnije je najstariji stanovnik na području Gračanice. On bi za tri mjeseca mogao napuniti 100 godina, a kako kaže, zdravlje ga dobro služi.

Bez plaće

Predsjednik MIZ u Gračanici Admir Brkičević i glavni imam Smajo ef. Mustafić najstarijem imamu, hadži Hasibu, u prisustvu njegovog sina Adema, koji je uvijek uz njega, uručili su zahvalnicu za dugogodišnji rad i doprinos u razvoju IZ.

– Nikada nismo zaboravljali našeg najstarijeg imama koji se, nakon službovanja u Maglaju i Derventi, 1969. godine vratio u rodnu Gračanicu, u džemat Lipa. Odatle je prije 31 godinu otišao u zasluženu penziju. Hasib nam je pričao da je ispočetka radio bez plaće, od džematlija bi dobivao nešto namirnica, pa je sa suprugom, da bi prehranio porodicu, radio i u poljoprivredi. Ali on je uvijek bio zadovoljan svojim životom – kazao je ef. Mustafić.

Ef. Čamdžić sa sinom:  Zahvalan  na posjeti


Stara vremena

Hasib ef. Čamdžić zahvalio je na posjeti i zahvalnici koju je dobio. Bilo ga je fascinantno slušati kako priča o svom životu, prisjećajući se svakog trenutka.

Volio je, kako je rekao, dok je mogao, biti za volanom. U šali je naveo da je „poderao“ tri nova automobila Fićo i jednog Yugu, koji i sada čuva u dvorištu, da ga podsjeća na nekadašnja vremena.

Dnevni avaz