Nana Fata Orlović gost Udruženja “Bosna-Sandžak” u Istanbulu

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

A. H.

Udruženje “Bosna Sandžak”  Bajrampaša i Pendik iz Instabula ovih dana će ugostiti nanu Fatu Orlović sa željom da joj izraze poštovanje i zahvalnost za njenu dvadesetogodišnju borbu za vraćanje uzurpirane Orlovića imovine na kojoj je bespravno bila izgrađena pravoslavna crkva.

“Ako Bog da pa hairli stignemo, pa vidim ove naše dobre Bošnjake koji žive u Turskoj, da vidim Istanbul, Tursku… Hvala im što su me pozvali. Eto, imala sam nijet putovati na hadž, ali zakoni su takvi da nisam mogla putovati. Hvala Allahu na svemu.

U Allaha se uzdam da će me zdravlje poslužiti na ovom putu”, kazala je za Politicki,ba jutros nana Fata Orlović, neposredno pred polijetanje aviona za Istanbul.

U Istanbul Fata Orlović putuje u pratnji svoje kćerke Zlatke Bašić i poznatog tuzlanskog ljekara prof. dr. Šekiba Umihanića.

“Ovo je zaista radost za nanu Fatu. Udruženje “Bosna Sandžak” Bajrampaša i Pendik, na čijem čelu se nalazi poznati invazivni kardiolog iz Istanbula prof. dr. Ayhan Olcaj, s radošću su primili informaciju da je nana prihvatila njihov poziv da posjeti ovo Udruženje i druži se sa njegovim članovima.

Ja i njena kćerka, kao i Senada Zaltagić, inače profesor turskog jezika, smo podrška nani na ovom putovanju i nadamo se da će dani koji su pred nama biti pravo osvježenje za nanu”, kazao je za Politicki.ba prof. dr. Umihanić, inače jedan od članova Inicijalnog odbora za organizaciju ove posjete.

Kako smo saznali nana Fata će, osim Istanbula posjetiti i Ankaru.