Turistička zajednica TK preuzet će brigu o „Muškoj vodi“

PROBLEMI Raj na planini Konjuh kod Kladnja neće niko da kupi

Prva cijena ovog kompleksa iznosila 3,8 miliona KM, a na posljednjoj zakazanoj prodaji spuštena na 2.058.000 KM

I šesti pokušaj prodaje kompleksa “Muška voda” na planini Konjuh kod Kladnja bio je bezuspješan. Na zakazanu prodaju nije se pojavio nijedan potencijalni kupac, a hoće li biti zakazana i sedma prodaja ovog jedinstvenog kompleksa po cijeni od 1.870.000 KM, za sada nije poznato.

Aktivirati plan

Agilni ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić svojevremeno nam je rekao da ima plan za ponovno oživljavanje “Muške vode” te da će on biti aktiviran ako i na šestoj prodaji ne bude zainteresiranih kupaca.

– Naša je želja da “Muška voda” što prije bude u funkciji i da Tuzlanskom kantonu proizvodi pare. Nećemo dozvoliti da ovaj kompleks ode za bagatelu, stoga ćemo preduzeti sve moguće korake da preuzmemo brigu o “Muškoj vodi”. Okupit ću sve relevantne faktore i krećem s razgovorima o toj temi. Uključit ćemo pravnike, stečajnog sudiju, stečajnog advokata i svi drugi koji budu potrebni kako bi “Muška voda” bila u funkciji. Ako to bude moguće, odnosno ako Turistička zajednica TK preuzme brigu o “Muškoj vodi”, uložena sredstva će se evidentirati, a budući kupac na osnovnu će cijenu isplatiti i visinu tih ulaganja – kaže ministar Gluhić.

Prva cijena kompleksa “Muška voda” iznosila je 3,8 miliona KM, a na posljednjoj zakazanoj prodaji spuštena je na 2.058.000 KM. Na koncu, posljednja ponuđena cijena za 66 dunuma zemlje, hotel “Muška voda” i šest ureda neće se spuštati ispod 1.870.000 KM.

Prirodni ambijent

Prije krvave agresije na BiH ljekari su pacijentima sa srčanim tegobama izričito preporučivali boravak na „Muškoj vodi“, a kondicioni dio priprema u tom jedinstvenom prirodnom ambijentu obavljale su i brojne sportske ekipe.

 Saniranje dugova

Nažalost, u postratnoj BiH kompleks „Muška voda“ nikad nije vratio stari sjaj. U dosadašnjem dijelu stečajnog postupka oko 900.000 KM je usmjereno na saniranje dugovanja radnicima. Potraživanja, osim radnika, imaju dobavljači, porezne uprave i drugi.

Dnevni Avaz