Veliko pojačanje stiglo u Tuzla City, potpisao Ubiparip

Proteklih mjeseci Ubiparip (30) je intenzivno tragao za inostranim angažmanom, pominjao se odlazak u Kinu, međutim iskusni srbijanski napadač je na kraju završio završio u redovima Tuzla Cityja.

Ubiparip je danas u prostorijama novog premijerligaša stavio paraf na dvoipogodišnji ugovor, a nakon što je cijeli posao finaliziran, istakao je kako vjeruje da će opravdati očekivanja i pomoći Tuzla Cityju u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

“Sinoć sam stigao u Tuzlu, drago mi je što se posao konačno finalizirao. Sada je na meni da dajem sve od sebe, da govorim na terenu i na kraju da napravimo što bolji rezultat. Sve u svemu, vjerujem da će ovo biti uspješna epizoda”, kazao je Ubiparip nakon potpisa za SportSport.ba.

Zadovoljstvo nije skrivao ni prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić.

“Ubiparip je jedan od prvih igrača za naš plan od naredne godine, a koji se odnosi na to da budemo u vrhu bh. fudbala. Naravno, drago mi je što smo ga uspjeli dovesti, jer svojim kvalitetom i iskustvom nam sigurno može donijeti ono čemu težimo. Nadam se da će opravdati epitet pojačanja”, kazao je, između ostalog, Husić, koji se potom osvrnuo na dosadašnji dio sezone.

“Očekivali smo da ćemo bolje stajati na tabeli. Prosuli smo bodove u Gabeli, mogli smo ih dobiti, kao i Radnik na Tušnju. Da smo pobijedile te utakmice danas bi bili u boljoj poziciji, ali u fudbalu nekada ne ide onako kako planirate. Nismo nezadovoljni, međutim sigurno da može bolje.”

Podsjećanja radi, kroz dosadašnju profesionalnu karijeru Ubiparip je pored Željezničara igrao još za Vojvodinu, Borac, Spartak, Novi Pazar, Lech, Gornik Lecznu, Vasas…