Bogati klinac: Prodao je firmu Facebooku, a na šta će potrošiti 2 milijarde?

Palmer Luckey, izumitelj naočala za virtualnu stvarnost koje su osvojile svijet, prošle godine je ostvario san kad je njegovu tvrtku kupio Facebook za više od dvije milijarde dolara.

Mladi Amerikanac prekinuo je studij kako bi se posvetio pretvaranju svoje ideje u stvarnost, u čemu je uspio nakon što se osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, zaljubio u njegov izum, nazvavši ga “nečim što ga je u životu dosad najviše oduševilo”, piše “24sata.hr”.

S otprilike 2 milijarde i 300 milijuna američkih dolara džeparca kojeje dobio prodajom tvrtke Facebooku, Palmer je odlučio dobro razmisliti na što će potrošiti svoj novac. Umjesto bezumnog trošenja, zasad si je odlučio priuštiti samo vrijedan električni automobil marke Tesla, dok ostatak novca planira ponovno uložiti.

– Elon Musk je jako kul tip. Njegov automobil je pravi primjer američkog razvoja i svakako zaslužuje moj novac – izjavio je Luckey u intervjuu za The Telegraph.

Priča o njegovom uspjehu, koja počinje u garaži obiteljskog doma gdje je osmislio prvi koncept Oculus Rifta, nastavlja se prekidom studija i pretvaranjem ideje o naočalama za virtualnu stvarnost u uspješnu tvrtku poslužit će kao primjer mnogima, no Luckey ne misli stati na tome.

-Ljudi se više ne dive zvijezdama i političarima, već osnivačima uspješnih kompanija, izumiteljima i poduzetnicima koji mijenjaju svijet – rekao je Palmer Luckey, koji se očito namjerava svrstati u tu skupinu.

bhreporter/24sata.hr