Neobični punjač u obliku bambusovog drveta

Savremeno doba dovelo je do višestruke upotrebe uređaja koji zahtjevaju punjenje. Svi ovi gedžeti koji rade uz pomoć punjača, olakšavaju nam svakodnevno veliki broj poslova i čine život ujedno zanimljivijim. Gotovo da svaki član domaćinstva ima minimum dva uređaja koja koristi redovno, a kojima je u prosjeku svaka dva dana potrebno punjenje.

Uobičajeni punjači djeluju pomalo neugledno, naročito ako su na istom konektoru priključena po dva ili tri uređaja. Ali, ne i ovaj. U pitanju je inovativni Solar Suntree punjač, koji istovremeno može da napuni više različitih uređaja.

Izgleda i vrlo privlačno na radnom stolu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

On predstavlja vrlo kreativnu alternativu standardnim punjačima. Čak 9 solarnih panela raspoređenih poput lišća na granama stabla od bambusovog drveta, služe za brzo i efikasno punjenje uređaja poput telefona, tableta, ipod-a i sl. Do ideje o kreiranju ovog solarnog punjača došlo se posmatranjem biljaka koje se pune gorivom uz pomoć fotosinteze.

Osim što je vrlo koristan, on izgleda i vrlo privlačno na radnom stolu ili bilo kojoj drugoj površini. Solar Suntree sadrži USB ulaz i izlaz, kao i mini USB kabl. Korisnicima je dostupan u svjetlijoj i tamnijoj varijanti, što znači da ga sa lakoćom možete uklopiti u svoj enterijer. Metafora života kroz Sunčevu svjetlost savršeno se uklapa u Suntree koncept. Potrebno je samo da ga ostavite na Suncu da se napuni, a potom da datu energiju iskoristite za punjenje vaših uređaja.

Dnevni avaz