Objavljen i video-snimak s mjesta nesreće. Ljajić ima niz preloma

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Kako se može videti na licu mjesta, gdje je automobil marke “škoda superb” u kom se nalazio bivši potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić, zajedno sa Brankom Gogićem predsjednikom IO SDPS, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, vozilo je probilo zaštitnu ogradu i sletjelo s puta, a zatim se prevrnulo na krov, uslijed čega su povrijeđeni Ljajić i stradali Gogić, dok je na četvorotočkašu pričinjena veća materijalna šteta.

Automobil potpuno uništene karoserije, okrenut na krov, policajci koji vrše uviđaj na licu mjesta, vatrogasno vozilo, ali i probijena zaštitna ograda, takozvana bankina, slika je koja se može vidjeti nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Gogić, dok je povrijeđen Ljajić.

Ljajić je, podsjećanja radi, zbrinut jutros u 10.15 sati u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim tjelesnim povredama, ali nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

“Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opće dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svjestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku”, izjavio je Perišić na konferneciji za medije, javlja Nova.rs.

Ovaj medij prenosi i da je Ljajić zadobio serijski prelom rebara, tri rebara, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prelom bočnih nastavaka pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prelom bočnih masa vratnog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prelom lopatične kosti.

Ljajić, prema nezvaničnim informacijama Nova.rs, ima malu tačkicu na mozgu, a u ovom trenutku ni rengenolog se ne može odrediti da li je u pitanju krvni sud ili malo krvarenje.

Politički.ba