Očevim stopama: Schumacherov sin oduševio na testiranjima u Ferrariju

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Nakon što je u nedjelju na stazi Sakhir odvožena Velika nagrada Bahreina, vozači i momčadi ostali su u pustinji na testiranjima svojih ovosezonskih bolida.

Dvije utrke su već prošle (Australija i Bahrein), ali kako to već obično biva, na performansama bolida će se još neko vrijeme raditi, kako bi se iz njih izvukao maksimum.

Ova testiranja u Bahreinu popraćena su s posebnom pozornošću jer je Ferrari odlučio dati priliku Micku Schumacheru, sinu legendarnog Michaela Schumachera.

I on je već prvog dana u potpunosti opravdao njihovo povjerenje: pet minuta prije kraja testiranja imao je najbolje vrijeme (1:29.976), ali ga je onda prestigao Max Verstappen, nadmašivši ga za pola sekunde.

Ipak, i drugo mjesto izvrstan je rezultat za mladog Schumachera s obzirom da je ovog utorka prvi put sjeo u Ferrarijev bolid.

Inače, testiranja su tijekom cijelog dana bila isprekidana kišom koja je natopila stazu Sakhir i vozači su se morali prilagoditi. Kasnije su se uvjeti znatno poboljšali pa su vozači uspjeli odvoziti i po nekoliko desetaka krugova. Primjerice, aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton je na stazi proveo čak 77 krugova, a zaostao je više od sekunde za drugoplasiranim Schumacherom.

Ne treba od ovog rezultata praviti ikakvu euforiju, ali ne može se poreći da je Mick oduševio sve, kako u momčadi Ferrarija tako i F1 fanove… (Dnevnik.hr/Bhreporter)