Od medrese do državnog tima

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

TALENTI Mudžahid Smajlović, mladi Živiničanin

Njegove kvalitete je prepoznao uspješan sportski i košarkaški radnik iz Tuzle Ozren Selesković

Živiničanin Mudžahid Smajlović (17) spada među najtalentiranije košarkaše u Bosni i Hercegovini. Nastupao je za juniorsku reprezentaciju BiH, a zanimljivo da je odličan učenik trećeg razreda tuzlanske Behram-begove medrese.

– Roditelji kažu da sam bio izuzetno nemiran i nestašan kao dječak, a kada je u igru došla lopta, bilo je logično da moj sport bude košarka. Otac je izrazito visok i taj faktor mene kao košarkaša je dio genetike.

U Košarkaškom klubu ABC moje kvalitete je prepoznao uspješan sportski i košarkaški radnik iz Tuzle Ozren Selesković, a onda je sve krenulo svojom putanjom – govori 194 centimetra visoki Smajlović.

Iako znanje stječe kroz srednjoškolsko obrazovanje i vaspitanje u vjerskoj ustanovi koja stvara preduvjete za druga zanimanja, Smajlović ima drugačije ambicije za svoju budućnost.

– Želim da budem profesionalni košarkaš. U KK Gradina iz Srebrenika trenutno sam na probi, a za moje usluge su zainteresovani i brojni A-1 ligaši. Moguć je i moj nastup u elitnom rangu bh. košarke – ističe Smajlović.

Dnevni Avaz