Pala odluka: Irfan Halilagić nosilac liste SDA za Skupštinu TK

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA), na sjednici zakazanoj za sutra, donijet će konačnu odluku o izbornim listama za oktobarske Opće izbore.

Kako saznaje Faktor kao kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će predložen predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Prijedlog je da na čelu izbornih listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, u pet izbornih jedinica, budu Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Alma Čolo, Nermin Mandra i Denijal Tulumović.

Kako saznajemo, za nosioce listi za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine po izbornim jedinicama, od prve do dvanaeste s izuzetkom desete, predloženi su Nijaz Hušić, Fadil Novalić, Azmir Husić, Begajeta Čaušević, Miralem Galijašević, Mirsad Zaimović, Eldar Čomor, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić i Nermina Zahirović.

Kada su u pitanju katonalne skupštine, za nosioce listi SDA biti će predloženi Jasmin Musić u Unsko-sanskom, Anes Osmanović u Posavskom, Irfan Halilagić u Tuzlanskom, Mirsad Hadžić u Zeničko-dobojskom, Aida Obuća u Bosansko-podrinjskom, Tahir Lendo u Srednjobosanskom, Irma Memidžan u Hercegovačko-neretvanskom, Mahir Dević u Kantonu Sarajevo i Hikmet Hodžić u Kantonu 10.

Faktor