PROPALI TALENTI IZ LONDONA PREDSTAVLJAJU ENGLESKU NA MUNDIJALU BH. DIJASPORE U DANSKOJ

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Proteklog vikenda u prostorijama sportskog centra “Allan Higgnis” održan je memorijalni trunir u malom fudbalu Irhad Rizvo Duraković u znak sjećanja na rano preminulog mladog fudbalera i aktivistu bosanskohercegovačkih organizacija iz Londona. Turnir je bio izbornog karaktera i na njemu je izabrana selekcija Bosanaca i Hercegovaca iz Engleske koja će učestvovati na narednom prvenstvu bh. dijaspore u malom fudbalu koje će se, u organizaciji SSDBiH, održati u Danskoj od 05. do 07. juna 2015.
Izborni turnir bio je veoma interesantan i na njemu je učestvovalo pet timova, FC Muki Coventry, Birmingham, Coventry One, Propali Talenti London i Bosna Dewsbury.

Turnir se igrao po liga sistemu, svako sa svakim, i najbolji fudbal prikazali su momci iz Londona koji su zasluženo osvojili šampionsku titulu i pravo da zastupaju Englesku na sljedećem Mundijalu bh. dijaspore. Propali Talenti su nastupili u sastavu Muhamed Hukanović, Sedin Mustafić, Jasmin Odobašić, Amir Pajić, Adis Balić, Baja Paratušić, Haris Hodžić, Adel Grozdanić i Aldin Paratušić. Oni su ostvarili tri pobjede i jedan poraz i to od drugoplasirane ekipe iz Birminghama, treće mjesto pripalo je timu Bosna iz Dewsburyja, četvrti su bili mladi momci iz FC Muki, dok su domaćini iz Coventryja imali najmanje sreće.

Po ocjenama prisutnih gledalaca, istinsko osvježenje turnira je ekipa FC Muki iz Coventryja koja je sastavljena od perspektivnih mladih fudbalera koji su se svojim nastupom nametnuli kao buduće zvijezde ovog takmičenja. Uz prigodan program na večernjoj zabavi trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari i medalje, također prigodni pehari dodijeljeni su i najboljem golmanu Nathanu Lewisu iz ekipe FC Muki te najubojitijem strijelcu Vahidu Oruču iz tima Coventy One.

Prilikom dodjele priznanja prisutna publika je zasluženim apaluzom nagradila našu selekciju sa Ostrva i poželjela joj sreću u daljnjem takmičenju. Inače, sve prisutne na večernjoj zabavi odlično je zabavio Elvir Ramović u pratnji svog benda.

Tekst i foto:
BHDINFODESK – BIRMINGHAM
Namik Alimajstorović