17/02/2025 8:18
Search
Close this search box.

Punjeni zapečeni krompir

Krompir nam je najomiljeniji prilog uz neko mesance a često ga ručkamo i uz povrće.

Punjeni krompir može se poslužiti i u svečanim trenucima kao što su slave.

Ova mjera je za 4 osobe kao prilog a vi ako smatrate da vam treba više povećajte mjeru, neće se baciti.

SASTOJCI :

4 krompira srednja ili 2 veća,

15o gr suhog mesa, slanine ili šunke,

1oo gr trapista,

4 velike kašike kisele pavlake,

2 kašičice soli,

5o gr margarina.

Krompir prokuhati oko 15 minuta, ne više da ne bi bio suviše mekan. Oljuštiti ga i izdubiti. Ako imate veći krompir podhelite ga na pola pa izdubite. Suho meso sitno isheckajte kao i trapist. Pomhešajte te sastojke sa pavlakom i posolite po želji.

Na dno posude za pečenje stavite kockice margarina. Krompir napunite pa ubacite u zagrijanu rernu na 2oo C da se peče oko 3o minuta.

Punjeni krompir poslužite kao prilog ili kao glavno jelo uz salaticu.

Bhreporter/milicinakuhinja

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.