Radončić im obećao donaciju, Udruženje žena u Kulen-Vakufu zahvalilo na pomoći i Editi Đapo

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

SBB BiH Predsjednik SBB-a nastavio posjetu Krajini

Delegacija Saveza za bolju budućnost predvođena Fahrudinom Radončićem, liderom ove stranke i kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nastavila je posjetu Krajini.

Radončić je u jutarnjim satima položio cvijeće na spomen-obilježja u bihaćkim mjesnim zajednicama Ripač, Orašac i Duljci te na šehidsko mezarje u Dolini heroja. Nakon toga je u Kulen-Vakufu posjetio Centar za nezbrinutu djecu “Duga”.

Također, posjetio je i spomen-sobu šehida MZ Kulen-Vakuf, gdje se upisao u knjigu utisaka.

Delegacija SBB-a je u Kulen-Vakufu posjetila i Udruženje žena koje njeguje tradiciju ovog kraja.

Članice ovog udruženja predsjedniku Radončiću zahvalile su na dolasku i ukazanoj časti.

Upoznale su ga s brojnim problemima u funkcioniranju Udruženja, kazavši da ih lokalna vlast godinama ignorira i da su primorane plaćati kiriju od 1.500 KM na godišnjem nivou.

Radončić je, kao pragmatičan čovjek, odmah obećao pomoć u vidu uplate jedne godišnje kirije. Također, rekao je da će predložiti da vijećnici SBB-a u Općinskom vijeću pokrenu inicijativu da ovo udruženje besplatno koristi prostorije.

Članice Udruženja posebno su izrazile zahvalnost Editi Đapo, federalnoj ministrici okoliša i turizma, koja im je osigurala finansijsku pomoć Ministarstva za tri njihova projekta.

Zanimljivo je da članice Udruženja nikada ranije nisu ugostile nijednog političara, a za Radončića su kazale da su u njemu prepoznale čovjeka od riječi.

Jasmina Kurtagić, predsjednica Udruženja, kazala je da je težak život u Kulen-Vakufu, ali da će učiniti sve da u ovom mjestu zadrže svoju djecu.

Istakla je da je poniženje da jedno ovakvo udruženje mora plaćati kiriju.

– Ovo nije obično udruženje, ovo je kuća spasa za cijeli Kulen-Vakuf – kazala je Kurtagić.

Radončić je srdačno zahvalio na gostoprimstvu, kupio jednu od njihovih rukotvorina i probao čuvenu kulenvakufsku hurmašicu.

Na kraju, Radončić se s brojnim građanima družio na Štrbačkom buku.

Dnevni Avaz