Roterdam: Obilježena deseta godišnjica Mladi BiH

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

“Mladi BiH”, omladinska asocijacija Bosanaca i Hercegovaca u Holandiji jučer je obilježila desetu godišnjicu postojanja.

Tim povodom na lijepom druženju u Roterdamu pored aktualnog vodstva okupili su se dugogodišnji aktivisti i bivši čelnici organizacije kako bi se prisjetili početaka te dali impuls novim idejama i aktivitetima vrijedne družine bh.mladosti čvrsto vezane za domovinu.

Zajedničkoj večeri odazvalo se tridesetak osoba, uglavnom studenata i mladih poslovnih ljudi, a među gostima su bili i Bećir Zečić, inicijator i organizator prvog sastanka Mladi BiH, 23.12.2004 godine, Admira Fazlić i Mustafa Hadžiibrahimovic, bivši predsjednik i podpredsjednik kao i Amir Jatić, predstavnik “Platforme BiH”.

Ugodno druženje je otvorila Dalila Jelačić, aktualna predsjednica a o planovima za tekuću godinu govorio je Jusuf Tepić, blagajnik udruženja.

Mladi BiH još uvijek predstavljaju bitnu polugu organiziranog djelovanja mlađih bh.građana u Holandiji. Stotinjak članova udruženja svake godine aktivno pomažu u organizaciji komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici, obilježavanju državnih praznika BiH a posebno su vrijedne humanitarne aktivnosti za pomoć različitim projektima mladih sunarodnjaka u domovini. Aktivisti ne kriju da su iz brojnih druženja nastala jaka prijateljstva, ojačana veza s domovinom a nastao je i ne mali broj brakova mladih Bosanaca i Hercegovaca na što su posebno ponosni. Pored Dalile Jelačić i Jusufa Tepića, u novom rukovodstvu Mladi BiH su Ilda Svraka, podpredsjednik i Ajla Mujčić, sekretar udruženja.

bhreporter/avaz