Rusi raketirali pet željezničkih stanica u Ukrajini. Ima žrtava

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

“Ujutro 25. aprila, ruski okupatori su pucali na pet željezničkih stanica u centralnoj i zapadnoj Ukrajini, ubijajući i ranivši brojne ljude. Dvije rakete preletjele su nuklearnu elektranu Hmeljnicki”, objavio je predsjednik Odbora Ukrzaliznytsia JSC Oleksandr Kamišin na Telegramu.

“Ruske trupe nastavljaju sistematski uništavati željezničku infrastrukturu.
Jutros, u roku od sat vremena, 5 željezničkih stanica u centralnoj i zapadnoj Ukrajini našlo se pod vatrom.
Najmanje 16 putničkih vozova će biti zadržano. Ima žrtava, saznajemo detalje. Slijede detaljnije informacije”, stoji u objavi načelnika Regionalne vojne uprave Rivne Vitalija Kovala, prenosi Ukrajinska Pravda.
Načelnik regionalne vojne uprave Rivne Vitalij Koval rekao je da je neprijatelj izveo dva raketna udara na željezničku infrastrukturu regije. Žrtava nema.
Načelnik Vinicijske regionalne vojne uprave Serhij Borzov rekao je da je usljed ruskog granatiranja Žmerinke i Kozjatina u Vinjičkoj oblasti ima mrtvih i ranjenih.
Kao rezultat ruskih raketnih udara u regiji Lavov, dogodila se eksplozija na vučnoj trafostanici željezničke stanice Krasne, gdje su spasioci ugasili požar.
Korosten je takođe pogođen projektilom. Eksplozija se dogodila u blizini željezničke pruge. Niko nije povrijeđen.
Energoatom je izvijestio da su 25. aprila dvije ruske krstareće rakete ugrozile nuklearnu sigurnost Ukrajine i svijeta dok su letjele iznad nuklearne elektrane Hmeljnicki.
Ruske rakete u 08:10 primećene iznad rezervoara za hlađenje nuklearne elektrane Hmeljnicki. Napominje se da su vjerovatno letjele u pravcu gradova Rivne ili Zdolbuniva.
Rusija stalno traži da zapadne zemlje prestanu isporučivati ​​oružje Ukrajini kako bi se zaštitila od ruske agresije. Kretanje oružja na teritoriji Ukrajine vrši seponajviše željeznicom. Uništavajući željezničku infrastrukturu, Rusija vjerovatno pokušava zaustaviti isporuku vojne opreme iz zapadnih zemalja.
Ujutro 25. aprila izdata je vazdušna uzbuna širom Ukrajine.
Oko 8.20 časova začule su se eksplozije u oblasti Žmerinka u Vinickoj oblasti, protivvazdušna odbrana je djelovala u Lavovskoj oblasti, a požari su izbili u dva naselja u okrugu Zoločiv.
Politički.ba