Amar Osim, trener Plavih, najavio je derbi nekadašnjih rivala iz eks-jugoslovenskog fudbala, a koji su trenutno u rezultatskoj krizi.

– Dvije ekipe sa jako lošim skorom na početku ove polusezone i tu je sličnost očigledna. Oni su promijenili trenera u međuvremenu, gdje je novi trener unio novu energiju i nekakvu nadu i novi pristup predpostavljam. Koliko će to njima pomoći da se poprave jer su realno imali problema u prvim utakmicama s kvalitetom, ne znam. Ali će voljni momenat imati sigurno jer igraju protiv Želje. To rivalstvo izvlači iz igrača maksimum i iz naših i njihovih.

Mi smo u takvoj poziciji da bez obzira na kvalitet koji posjedujemo u odnosu na Slobodu nemamo pravo nikome prijetiti jer nakon pet, šest utakmice bez pobjede i datog gola nismo u poziciji da bilo kome prijetimo, nego ćemo se truditi da neke dobre stvari iz prošle utakmice ponovimo.

Mislim na pristup, mislim na požrtvovanje, ozbiljnost i koncentraciju, i da pokušamo dati gol, ako ne damo gol nećemo opet pobijediti. Imat ćemo dobre uslove za igru, teren će biti bolji i nadamo se najboljem – kazao je Osim.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 15 sati uz direktan prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.