29/03/2024 0:03

Argentinac zarađuje najviše u svijetu fudbala: Ronaldo i Nejmar gledaju mu u leđa

Lionel Mesi (Messi), Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) i Nejmar (Neymar) i dalje su trojica igrača koji imaju najveću zaradu u svijetu fudbala, objavio je francuski magazin ” France Football”.

Analiza obuhvata prihode najvećih fudbalskih zvijezda na osnovu njihovih plaća u klubovima, bonusa, kao i marketinških prava u prošloj sezoni.

Kao rezultat, objavljeno je da je Mesi, as španske Barcelone, zaradio 131 milion eura u sezoni. Argentinac je po tome ispred svog najvećeg rivala Ronalda. Portugalac iz redova prvaka Italije Juventusa zaradio je u istom periodu 118 miliona eura.

Brazilac iz francuskog Pari Sen Žermena, Neymar (Neymar), koji je 2017. iz Barcelone stigao u PSG za rekordnu odštetu u svijetu fudbala (222 miliona eura), zauzima treće mjesto. Nejmarova zarada iznosila je 95 miliona eura.

Četvrti je Geret Bejl (Gareth Bale) iz španskog Real Madrida. Velšanin je zaradio 38,7 miliona.

Među trenerima također vodi jedan Argentinac. Dijego Simeone (Diego) u madridskom Atletiku imao je prihod od čak 40,5 miliona eura. Drugi je Antonio Konte (Conte) iz italijanskog Intera sa 30 miliona. Pep Gvardiola (Guardiola), Španac na klupi prvaka Engleske Mančester sitija, zaradio je 27 miliona.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.