28/03/2024 14:37

Bajern traži pojačanje u Barceloni i Realu

Sportski direktor minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić planira da dovede pojačanje iz Barcelone i(li) Real Madrida. Kako tvrdi njemački “Bild”, Bavarci do kraja januara žele da pronađu igrača na poziciji desnog beka, a rješenje vide u Realovom Alvaru Odriosolu (Odriozola) ili Barceloninom Nelsonu Semedu.

Real je za Odriosola (24) prije tri godine platio Sosijedadu 30 miliona eura, a ove sezone odigrao je samo pet utakmica i već je otkrio kako želi da napusti klub.

Barcelona je 2017. godine Semedu dovela iz Benfike za 35 miliona eura, a ove sezone je bio prvi izbor na poziciji desnog beka katalonskog velikana.

Bajern trenutno zauzima drugo mjesto u Bundesligi sa 36 bodova, četiri manje od lidera RB Lajpciga, a bod više od trećeplasirane Borusije Menhengladbah.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.