29/03/2024 14:04

Bivši igrač Fenerbahčea igrat će za Orlovik iz Žepča

Košarkaški klub Orlovik iz Žepča najavio je senzacionalno pojačanje. Naime, Orlovik je na svojoj Facebook stranici objavio da će za ovu ekipu u A-2 ligi Bosne i Hercegovine (treći rang) nastupati Emir Preldžić, bivši reprezentativac Turske i nekadašnji igrač tamošnjih velikana Fenerbahčea i Galatasaraja.

Preldžić (32) rođen je u Žepču, a karijeru je ovaj krilni košarkaš gradio u Sloveniji i Turskoj. Bio je izabran i na draftu NBA lige. Ponikao je u Čeliku iz Zenice.

Iz Orlovika su saopćili da će seniorski tim u nedjelju (3. novembar, 16.30 sati) igrati prvu utakmicu A-2 lige na domaćem terenu u dvorani KŠC “Don Bosco protiv Banovića.

– Nadamo se da će prvenstvo početi pobjedom pogotovo jer imamo košarkašku veličinu koja je pojačala naše seniore, a riječ je o Emiru Preldžiću.  Emir je igrao u skoro svim dijelovima svijeta i ostavio veliki trag igrajući u reprezentaciji Turske, kao i timovima s kojima je igrao Euroligu.  Moramo naglasiti da je bio draftovan i da je svojevremno izabran za 12 najboljih mladih igrača Svijeta (2007) – navedeno je u klupskom saopćenju na Facebooku.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.