28/03/2024 16:33

Danas odluka o Amaru Osimu

Razočaran novim neuspjehom, predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Samir Cerić, nakon subotnjeg poraza od Slobode na tuzlanskom Tušnju (1:0), najavio je pokrenuti pitanje smjene šefa stručnog štaba kluba s Grbavice Amara Osima.

Zvanične izjave

Kako saznaje „Dnevni avaz“ iz izvora bliskih klubu s Grbavice, danas u 9 sati će se u „Dolini ćupova“ sastati rukovodstvo koje će raspravljati o aktuelnoj situaciji u FK Željezničar.

– Do tada nema nikakvih zvaničnih izjava, tako smo se dogovorili – javlja naš izvor iz FK Željezničar.

Uprava Željezničara, kako ističe, nije željela donositi nikakve odluke „vruće glave“, a kako kaže, i vikend je…

– Odmah nakon sastanka, obratit ćemo se medijima, već imamo neke ideje, pa ćemo sve analizirati, vidjeti i dogovarati se.

Na pitanje u kojem pravcu će ići najavljeni sastanak, visokopozicionirani član grbavičke vlade kratko odgovara:

– Brzo, u ponedjeljak (danas – op.a.), sve ćete saznati.

Izgubljen priključak

Amaru Osimu je ovo treći mandat na klupi Željezničara, kojim je osvojio pet titula prvaka Bosne i Hercegovine i četiri trofeja Kupa BiH. Iako je najtrofejniji trener u državi, zbog loših rezultata, u posljednje vrijeme polako gubi povjerenje navijača. No, nije tajna da je već duže vrijeme na Grbavici teška finansijska situacija, koja je, sigurno, najveći krivac za posrtanje trofejnog kluba…

Željezničar je trenutno šesti na tabeli s 38 osvojenih bodova – 14 manje od prvaka i lidera s Koševa, i već je izgubio korak za borbu za titulu.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.